Comfort Climate System

Het nut van een goede ventilatie

Een goede ventilatie is van vitaal belang in een paardenstal. Bij een goede ventilatie zal de stalucht met daarin waterdamp, warmte en gassen worden afgevoerd en verse lucht worden aangevoerd. Het belang van het goed afvoeren van gassen als ammoniak is dat het een slechte invloed heeft op de gezondheid van het paard. Ammoniak kan de slijmvliezen van een paard dusdanig irriteren waardoor COPD(longziekte) kan optreden. Tijdens het mesten van de paardenboxen wordt geadviseerd om de ventilatie te maximaliseren om de hoeveelheid stof af te kunnen voeren. De stof die namelijk vrij komt kan ook ademhalingsproblemen veroorzaken. De hoeveelheid stof in de paardenstal is afhankelijk van de ventilatie en de hoeveelheid strooisel en de kwaliteit hiervan. De hoeveelheid strooisel kan sterk worden verminderd door Comfort Paardenmatras in de paardenboxen aan te leggen.

De twee mogelijkheden van ventilatie
  • Mechanisch
  • Natuurlijke ventilatie

De manier die de voorkeur verdiend is natuurlijke ventilatie en werkt als volgt. De stallucht opgewarmd door de aanwezige paarden stijgt op en verdwijnt door een opening in de nok. Tegelijkertijd wordt aan openingen aan de zijwanden weer verse koelere buitenlucht aangevoerd. Er kan dus gesteld worden dat ventilatie ontstaat door tempratuursverschillen tussen stallucht en de buitenlucht.
Comfort floor
Voor deze natuurlijke ventilatie biedt AA Comfort u de beste oplossing die op dit gebied te vinden is met het Comfort Climate.

 

 

 

 

Ventilatie nok

Image

Deze computer gestuurde ventilatie nok zorgt altijd voor het juiste klimaat en licht in de stal.


Ga naar ventilatie nok

Windbreekgaas

Image

Op ventilatiegebied zijn windbreekgazen, de manier om weersinvloeden en tocht vanaf de zijkant van de stal zo veel mogelijk te beperken.


Ga naar windbreekgaas